Азербайджан пропонує Вірменії делімітизувати кордон

08:45 01.07.2021

Азербайджан пропонує Вірменії почати двосторонні перемовини та делімітизувати кордон між країнами.

Про це пише «Анадолу».

Пропозицію на 43-у засіданні Ради міністрів закордонних справ країн Організації Чорноморського економічного співробітництва озвучив керівник МЗС Азербайджану Джейхун Байрамов.

Він вказав, що Азербайджан неодноразово висловлював готовність нормалізувати відносити з Вірменією.

«Іншої альтернатив довготривалому миру та стабільності у регіоні, формування атмосфери добросусідських відносин немає. Завдяки трьохстороній заяві по Карабаху сформувався безпрецедентний шанс», – сказав Байрамов.

Голова МЗС повідомив, що на сьогодні Азербайджан формує інфраструктуру охорони державного кордону вздовж звільнених восени 2020 року територій.

Він також озвучив очікування від Вірменії позитивного відгуку на мирні ініціативи Азербайджану.

Після підписання трьохстороньої угоди в листопаді 2020 року Азербайджан та Вірменія періодично звинувачують одне одного у провокаціях на кордоні.

Наприклад минулого місяця у Вірменії заявили про порушення кордону військами Азербайджану у Сюнікській області.

В Азербайджані тоді це назвали плановою зміною дислокації підрозділів прикордонних військ. Події відбуваються неподалік Чорного озера, про що заявили два віце-мера міста Горіс.

Вже цього місяця Азербайджан заявляв, що 11 червня з 17:00 до 17:30 позиції їх військ, що дислоковані в напрямку населеного пункту Ашаги Айрим Кельбаджарського району, піддалися обстрілу зі стрілецької зброї з позицій збройних сил Вірменії на території Варденісського району.

Ще на цю тему