Туреччина пересаджує свої ССО на вітчизняні бронемашини / Фото

18:30 30.06.2021

Турецька компанія FNSS веде кваліфікаційні випробовування бронемашини Pars IV 6x6.

Перші 100 таких бронемашин турецькі Сили спеціальних операцій отримають на початку 2022 року, пише Defense Express з посиланням на портал Army Recognition. 

Бойова маса машин типу Pars IV може складати від 16 до 24 тонн. Фото з сайту Defense Express

Особливість цієї бронемашини – вона розробляється та виробляється під завдання Сил спеціальних операцій.

Шасі цієї машини Pars IV 6x6 забезпечує прохідність по різним типам місцевості. Фото з сайту Defense Express

Це диктує відповідні характеристики машини – тобто посилений бронезахист, апаратура подавлення сигналів для дистанційно керованих вибухових пристроїв, "інфраструктура захисту" для кращого виживання десанту та екіпажу цих мащин.

І також – одразу два бойових модулі, перший з котрих оснащений кулеметом 12,7 міліметрів, другий – кулеметом 7,62 міліметри.

А ось це фото - найкраще демонструє особливість озброєння Pars IV 6x6, тобто одразу два різнокаліберні бойові модулі. Фото з сайту Defense Express

За даними турецьких ЗМІ відомо, що національні ССО мають отримати 100 таких машин, поставки яких мають стартувати на початку 2022 року. Перша партія має складати 12 бронеавтомобілів Pars IV 6x6.

Специфічність завдань, під які була створена Pars IV 6x6, визначають і специфічність конструкції цієї бронемашини

Також відомо, що згадані 100 бронемашин для Сил спеціальних операцій Туреччини за видами модифікацій розподілятимуться наступним чином: 45 машин для доставки та прикриття спецпризначенців, 30 машин у версії рухомого командного пункту, 15 машин у версії мобільних радіолокаційних станцій, 5 машин хімічного та біологічного захисту.
 

Ще на цю тему