Пентагон: Метою Sea Breeze є стабільність і безпека, а не провокації

08:00 30.06.2021

Масштабні навчання Sea Breeze-2021 не мають провокативного характеру та спрямовані на підтримання стабільності й безпеки в регіоні Чорного моря.

Про це на брифінгу в Пентагоні заявив речник міністерства оборони США Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

«Військово-морські навчання в міжнародних водах не мають нічого провокаційного», - сказав Кірбі, коментуючи початок Sea Breeze-2021.

Він підкреслив, що таку позицію чітко визначили представники командування американських ВМС, і це ще раз підтверджує міністерство оборони США.

«Ці багаторічні навчання продовжують підтримувати безпеку і стабільність завдяки взаємодії з нашими союзниками та партнерами по НАТО в регіоні Чорного моря», - наголосив речник Пентагону.

Він уточнив, що цього тижня маневри будуть спрямовані на інтеграцію сил, а також перевірку «динамічних морських можливостей учасників».

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня в Чорному морі розпочалися військово-морські навчання Sea Breeze-2021, організовані спільно ВМС України та Шостим оперативним флотом ВМС США. Вони мають на меті підвищити рівень взаємосумісності підрозділів ВМС України і США, а також держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань з підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру й стабільності в Чорноморському регіоні.

Цьогорічні навчання, які стали наймасштабнішими за більш як 20 років, триватимуть до 10 липня. У них беруть участь представники 31 держави, близько 30 кораблів і катерів, до 30 літаків і вертольотів.
 

Ще на цю тему