У Баку стартували спільні азербайджано-турецькі навчання

10:45 29.06.2021

У понеділок у Баку почалися спільні тактичні навчання з бойовою стрільбою Збройних сил Туреччини та Азербайджану «Мустафа Кемаль Ататюрк-2021».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційний сайт Міноборони Азербайджану.

«У навчаннях залучено до 600 військовослужбовців особового складу, до 40 одиниць танків та іншої бронетехніки, до 20 артилерійських установок і мінометів різного калібру, 7 бойових і транспортних вертольотів, 3 безпілотні літальні апарати різного призначення, до 50 одиниць автомобільної техніки», – повідомляє міноборони.

Навчання проводяться для поліпшення взаємодії підрозділів армій двох країн у ході проведення бойових операцій, розвитку у командирів навичок прийняття військових рішень і управління підрозділами.

Захід триватиме до 30 червня.

Як повідомлялося раніше, на початку року країни проводили спільні військові навчання «Зима-2021». З кінця минулого року підрозділ збройних сил Туреччини з пошуку і знешкодження вибухівки та боєприпасів почав розмінування території в Нагірному Карабасі.

У Чорному морі в понеділок, 28 червня, розпочалися військові навчання Sea Breeze-2021 і морське патрулювання, організоване Військово-морськими силами (ВМС) України та шостим оперативним флотом ВМС США.

Ще на цю тему