У Кремлі заявили, що не переглядатимуть позицію щодо України заради відносин з ЄС

16:41 25.06.2021

У Кремлі заявили, що Росія не має наміру переглядати свою політику щодо України для поліпшення відносин з Європейським Союзом.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Російській Федерації, про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Зокрема, відповідаючи на запитання УНІАН, чи розглядає Росія можливість коригування своєї позиції по Україні, оскільки саме вона стала причиною погіршення відносин Кремля з Євросоюзом, Пєсков заявив:

«Що таке українське питання? Це Донбас. Україна вважає, що це Донбас і Крим. Але Крим не обговорюється з боку Росії, тут нічого ні переглядати, ні обговорювати, ні говорити. Донбас - це внутрішньоукраїнська проблема. І Росія бере участь у форматі, який працює з метою допомогти Україні вирішити цю внутрішньоукраїнську проблему. Тому тут теж особливо переглядати нічого».

Прес-секретар президента РФ нагадав, що цей формат врегулювання базується на Мінських угодах. «За загальним міжнародним визнанням, цей Мінський комплекс заходів є єдиним можливим механізмом для врегулювання. Це визнають і всі учасники формату, ну, може бути, за винятком самої України, яка останнім часом виступає з низкою суперечливих заяв на цей рахунок», – сказав Пєсков.

Раніше вже стало відомо, що лідери ЄС закликали Росію взяти на себе відповідальність за виконання Мінських угод.

У Євросоюзі зазначили, що повне виконання Мінських угод є ключовою умовою для будь-якої істотної зміни в позиції ЄС.

Ще на цю тему