Саміт ЄС–Росія був би подарунком для Путіна – прем’єр Польщі

16:21 25.06.2021

Проведення саміту ЄС–Росія було би передчасним кроком, подарунком для російського президента Володимира Путіна.

Про це у Брюсселі заявив у п’ятницю прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ з посиланням на TVN24.

«Європейська Рада відкинула пропозицію певною мірою перезавантажити відносини з Росією і організувати зустріч на найвищому рівні без припинення агресивної, провокативної політики Росії щодо найближчих сусідів та країн ЄС», – заявив Моравецький.

Він зауважив, що Франція і Німеччина запропонували провести саміт ЄС-Росія, але багато інших лідерів, зокрема Польщі, країн Балтії та інших вважають, що така зустріч була б «дуже передчасною».

«Сьогодні це була б свого роду нагорода для президента Росії за його послідовну, але, на жаль, агресивну політику провокування сусідів, різного роду атак», – наголосив польський прем’єр.

Він визнав, що дискусія на тему Росії поділила країни ЄС. Однак Варшава рішуче відкинула пропозицію Берліна, оскільки це було б своєрідним схваленням дій президента Путіна, а не покаранням за агресивну політику.

Моравецький зазначив, що Європейська Рада засудила хакерські атаки на країни ЄС, зокрема Польщу та Ірландію.

За його словами, під час розмов з генсеком ООН Антоніо Гутеррешем та іншими лідерами він підкреслив, що хакерські атаки з території РФ має бути негайно припинено. На його переконання, ці атаки мають на меті дестабілізувати та послабити ЄС.

Ще на цю тему