Міноборони Росії виступило з коментарем щодо інциденту з британським есмінцем біля окупованого Криму

19:15 23.06.2021

Міноборони Росії розцінило дії есмінця Великої Британії в Чорному морі нібито як «грубе порушення Конвенції ООН з морського права» і закликало британську сторону розслідувати дії екіпажу корабля.

Про це повідомили журналістам в середу в військовому відомстві, пише УНН з посиланням на федеральне агентство ТАСС.

«Небезпечні дії есмінця ВМС Великої Британії розцінені Міноборони Росії як грубе порушення Конвенції ООН з морського права 1982 року. Російське військове відомство закликало британську сторону провести ретельне розслідування дій екіпажу есмінця Defender для недопущення подібних інцидентів у майбутньому», — повідомили у військовому відомстві.

Там заявили, що до Головного управління міжнародного військового співробітництва Міноборони Росії був викликаний аташе з питань оборони при посольстві Великої Британії в Москві, якому була доведена позиція російського військового відомства.

«Британської стороні вказано, що діючий в північно-західній частині Чорного моря есмінець Великої Британії Defender сьогодні порушив державний кордон РФ і увійшов в територіальне море в районі мису Фіолент, заглибившись на 3 км», — повідомили в Міноборони Росії маючи на увазі територію окупованого Москвою Криму.

Раніше в МО РФ повідомили журналістам, що Чорноморський флот спільно з Прикордонною службою ФСБ РФ зупинив порушення нібито «російського держкордону» есмінцем Defender ВМС Великої Британії в районі мису Фіолент. Есмінець отримав попередження про застосування зброї в разі порушення «держкордону» РФ, але не відреагував на нього. Прикордонний сторожовий корабель здійснив попереджувальну стрільбу, а бомбардувальник Су-24М — попереджувальне бомбометання по курсу руху есмінця.

При цьому — Міністерство оборони Великої Британії спростувало інформацію Міністерства оборони Росії, заявивши, що їх корабель мирно йшов через територіальні води України, відповідно до міжнародного права.

Ще на цю тему