У Вірменії після виборів до парламенту почалися політичні репресії – заява блоку Кочаряна

09:41 23.06.2021

Очолюваний колишнім президентом Вірменії Робертом Кочаряном блок «Вірменія» заявляє про розпочаті в країні політичні репресії.

«Ми заявляємо про розпочаті в країні політичні репресії. Вчора в.о. прем'єр-міністра Нікол Пашинян говорив, що простягає руку солідарності, однак уже сьогодні ми отримуємо численні повідомлення з різних населених пунктів, керівники яких під час дострокових виборів до парламенту виступали за передвиборний блок «Вірменія», – йдеться в заяві блоку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що влада погрозами змушує керівників міст і сіл, які підтримали на виборах Кочаряна, добровільно піти у відставку.

«Кілька годин тому в обласній адміністрації Лорійської області від керівника населеного пункту Одзун Арсена Титаняна вимагали піти у відставку, після відмови він був побитий просто в адміністративній будівлі. Ми суворо засуджуємо те, що сталося, і зробимо все, щоб винні були покарані. Якщо влада не припинить подібну поведінку, то закладе початок нової політичної кризи», – йдеться в заяві блоку "Вірменія".

На мітингу своїх прихильників у понеділок в.о. прем'єра Вірменії Нікол Пашинян закликав до діалогу всіх, хто має протиріччя з владою.

«Ми простягаємо вам руку консолідації», – сказав Пашинян.

У вівторок на прес-конференції Кочарян заявив, що не вірить пропозиції Пашиняна про консолідацію і внутрішньополітичний діалог.

«Ви помітили руку примирення? Я не помітив. Ця влада стільки брехала, що їй просто неможливо вірити. Я схильний вважати, що подібними заявами вона щось хоче показати зовнішньому світові, спостерігачам. Але, якщо вона реально хоче примирення, то повинна показати конкретні дії, а не намагатися заарештовувати людей за вигаданими обвинуваченнями», – сказав Кочарян.

Він зазначив, що заклики чинної влади «мають нульову цінність».

Дострокові парламентські вибори відбулися в Вірменії у неділю, проголосували 49,4% виборців.

За попередніми підсумками підрахунку ЦВК всіх бюлетенів, партія в.о прем'єр-міністра Нікола Пашиняна здобула перемогу, набравши 53,92%. Блок Кочаряна отримав 21,04% голосів.

Сформований навколо Республіканської партії екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна і партії «Вітчизна» колишнього глави Служби нацбезпеки Артура Ванецяна блок «Маю честь» набрав 5,23%.

Ще на цю тему