Дощі змили у море в Ялті нелегальні сміттєзвалища

08:01 23.06.2021

В окупованому Криму через потужні зливи нелегальні сміттєзвалища у Ялті змило у море, що спричинило справжню екологічну катастрофу.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав політик, колишній виконувач обов'язків голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов, повідомляє Укрінформ.

«За 7 років анексії на нелегальних сміттєзвалищах Криму накопичилось будівельне сміття та побутові відходи. Днями, через потужні зливи, звалища просто змило у море. Цей випадок – красномовна ілюстрація семирічної окупації Криму Росією. Безвідповідальність та байдужість – це саме те, що відрізняє теперішнє становище півострова», – наголосив Фірсов.

Політик нагадав, що за час російської окупації на півострові сталася трагедія на заводі «Кримський титан» в Армянську, коли в результаті аварії на підприємстві через обміління кислотонакопичувача в атмосферу потрапили отруйні випаровування, які осідали на поверхнях і вбивали все живе, а у людей викликали жахливі реакції.

Фірсов також нагадав, що в Криму вирубують та забудовують заповідну територію Фороського парку, де ростуть десятки екзотичних та червонокнижних дерев.

За його даними, за час окупації в Криму пересохло 7 основних річок та два водосховища.

«Спостерігаючи за усім цим, переконуєшся, що все, до чого торкається Росія, перетворюється на руїну», – констатував Фірсов.

Як повідомлялося раніше, в окупованій Ялті в результаті рясних опадів і затоплення вулиць оголошено режим надзвичайної ситуації, в'їзд в місто закрито. В регіоні відключено системи водопостачання. В результаті стихійного лиха постраждали 24 людини. Одна людина після повені вважається зниклою безвісти.

 

Ще на цю тему