COVID-19: У кримському «Артеку» спалах захврбвань на коронавірус

08:00 22.06.2021

Коронавірусну хворобу виявили у дванадцяти дітей з табору «Артек» в окупованому Криму. Всього в обсерваторі знаходиться 60 дітей і 16 вожатих.

Про це директор центру «Артек» Костянтин Федоренко повідомив російському телебаченню, передає Укрінформ з посиланням на проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Виявлено 12 дітей за інфекційними ознаками, ми їх перевели до медичних установ міністерства охорони здоров’я республіки Крим. Там було підтверджено, що у дітей COVID-19», – сказав Федоренко.

Раніше в пресслужбі «Артеку» підтвердили «поодинокі випадки захворювання на нову коронавірусну інфекцію», проте точної кількості хворих не назвали. У таборі повідомили, що хворих направили під медичний нагляд на 14 днів до обсерватора (санаторій «Прибій в Євпаторії;« Центральна міська лікарня Армянська»).

Всі заражені діти приїхали з Москви і Московської області.

Там також додали, що «Артек» працює в штатному режимі, а на зміні в таборі наразі перебуває близько 2,5 тисячі дітей.

Загалом в окупованому Криму у неділю (станом на ранок 21 червня) зареєстровано 178 випадків коронавірусної інфекції. Окупаційна влада Криму заявляла, що за останній тиждень на півострові кількість хворих на COVID-19 збільшилася на 16%, а найбільші темпи зростання зафіксовані в Ялті, де за останні три тижні приріст нових випадків COVID-19 склав 74%.
 

Ще на цю тему