США збережуть санкції проти РФ за агресію проти України - Нуланд

12:00 18.06.2021

Введені США санкції відносно Росії за агресивні дії і окупацію українських територій залишаться в силі. 

Про це заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила в інтерв'ю «Радіо Свобода», пише ZN,UA.

«Ми дали чітко зрозуміти, і президент Байден ще раз повторив, що санкції, які були введені проти Росії через Україну, будуть залишатися в силі і не будуть послаблюватися, поки Росія не змінить своєї позиції щодо України», - зазначила Нуланд.

Вона додала, що США віддані суверенітету і територіальної цілісності України.

Президент назвав Україну як країну, відносно якої ми маємо великі розбіжності з Росією, але, як ви і сказали, Сполучені Штати твердо прихильні - як ми і були вже кілька десятиліть - суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України. У нас є сильні програми підтримки України в області безпеки, економічного розвитку, антикорупційних зусиль, і все це буде тривати», - сказала Нуланд.

Відзначимо, раніше в розмові з главою МЗС Дмитром Кулебою Нуланд розповіла про результати саміту США - Росія, підтвердивши, що США залишаються відданими принципу «Ніяких домовленостей про Україну без України» на переговорах з Росією і будь-якими іншими країнами.

Як повідомлялося, 15 квітня президент США Джо Байден підписав указ про надзвичайний стан, який покликаний припиняти будь-які агресивні дії Росії на міжнародній арені шляхом накладення персоніфікованих санкцій на всіх, хто в них задіяний, прямо або опосередковано.
 

Ще на цю тему