В окупованій Керчі режим надзвичайної ситуації: мешканців просять не пити водопровідну воду

20:01 17.06.2021

Через підтоплення на сході Криму, що відбулися через сильні опади, окупаційна «влада» визнала ситуацію, що склалася, як «надзвичайну природного характеру міжмуніципального рівня реагування».

Як повідомили у «Крименерго», таке рішення ухвалив російський «глава» Криму Сергій Аксьонов на засіданні з «ліквідації наслідків негоди».

У Керчі триває рятувальна операція, евакуація людей, будуть визначені й направлені фахівці для участі в проведенні обходу та встановлення збитків, заподіяних населенню у зв'язку із затопленням їхніх домоволодінь, — повідомив «глава» адміністрації Керчі Сергій Бороздін.

Також він повідомив, що усі постраждалі будуть розміщені в готелях і базах відпочинку, забезпечені триразовим харчуванням.

Він також зазначив, що посилено контроль за якістю води у водопровідних мережах і закликав керчан тимчасово не вживати водопровідну воду в їжу.

Бороздін вранці 17 червня повідомив, що через рясні опади виявилися підтопленими центральні вулиці міста, які стали непроїзними.

У Керчі підтоплено 12 будинків, проведена евакуація 20 осіб, у тому числі 4 дітей, без світла залишилася лише центральна частина міста, здійснюється відкачка води з підтоплених ділянок за допомогою мотопомп, — заявили в «МНС Криму».

У Криму, за даними місцевих рятувальників, 17 червня зберігається штормове попередження, прогнозуються злива, град, пориви вітру до 22-25 метрів на секунду.

Як повідомили раніше у «Гідрометцентрі» Криму, в східних районах півострова випало майже дві місячні норми опадів у ніч на четвер.

 

Ще на цю тему