РФ засудила Україну та Молдову через «зрив врегулювання» конфлікту в Придністров’ї

11:41 17.06.2021

Держдума Росії схвалила заяву, де засудила дії Молдови та України, які начебто «ведуть до зриву врегулювання» конфлікту у Придністров’ї та «погіршують» становище росіян, що проживають на території ніким невизнаного утворення. 

 

«Державна Дума Федеральних Зборів Російської Федерації висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з ускладненням ситуації навколо Придністров'я, яка безпосередньо зачіпає права та інтереси громадян Російської Федерації, що проживать там, та російських співвітчизників і створює загрозу їх безпеці та добробуту», повідомляє УП

«Політичні сили, які підтримують президента Молдови М.Санду, використовують будь-які можливості для посилення блокади Придністров'я і переговорного процесу, руйнування виправдав себе механізму миротворчої операції в регіоні. Непорядну роль в загостренні конфлікту і придушенні Придністров'я грає влада України». 

Депутати Думи вважають, що криза в регіоні посилюється «втручанням» Румунії, США та інших західних країн та ще більше поглиблюється перед достроковими парламентськими виборами в Молдові. 

Там кажуть, що Молдова і Україна спільно йдуть до припинення транспортного сполучення із Придністров’ям. 

Окрім того, Росія начебто стурбована тим, що Київ та Кишинів планують запустити митно-прикордонний контроль на єдиному пропускному пункті з українського боку. 

Обрана президентка Молдови Мая Санду виступила за реформування місії миротворців у Придністров’ї, перетворення її на цивільну.

Україна відмовилася впускати на свою територію кількох мешканців Придністров’я за довідками про щеплення від коронавірусу, виданими де-факто владою невизнаного Придністров’я.

Ще на цю тему