МЗС консолідує зусилля з Кримською платформою для деокупації півострова

11:01 17.06.2021

Заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова наголосила, що зовнішньополітичне відомство України консолідує зусилля з новоствореною експертною мережею Кримської платформи заради досягнення спільної мети – деокупації Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

«Під час зустрічі першої заступниці міністра закордонних справ Джапарової із представниками новоствореної експертної мережі Кримської платформи, керівництвом Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Благодійного Фонду «Східна Європа» та координатором програм USAID основна увага була приділена пріоритетним крокам та спільним завданням МЗС України та експертної мережі, зокрема у рамках підготовки інавгураційного саміту Кримської платформи 23 серпня у Києві», – йдеться у повідомленні.

«Наша команда на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою переконана, що лише консолідувавши зусилля держави та громадянського суспільства, ми зможемо ефективно протидіяти усім негативним наслідкам російської окупації та досягнути нашої головної спільної мети – деокупації Криму», – наголосила Джапарова.

МЗС та експертна мережа домовились напрацювати план спільних заходів, який зокрема включатиме проведення аналітичних досліджень експертної мережі, їх презентацій закордоном, проведення публічних заходів тощо.

Нагадаємо: Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на триваючу окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повного відновлення суверенітету України над півостровом.

Офіційно діяльність Кримської платформи буде започаткована на інавгураційному саміті, проведення якого заплановане 23 серпня 2021 року в Києві.

Презентація експертної мережі Кримської платформи відбулася 7 червня.

Експертна мережа об’єднає представників українських та іноземних неурядових організацій, аналітичних дослідницьких центрів і правозахисників, які залучені до дослідження усього спектру проблем, спричинених окупацією РФ Криму.

Ще на цю тему