Су-35 Росії порушили повітряний простір Естонії

09:45 17.06.2021

Два винищувачі Су-35 повітряно-космічних сил Росії порушили повітряний простір Естонії в районі острова Хійумаа і перебували там менш як хвилину.

Про це повідомляє портал ERR з посиланням на національні Сили оборони.

У зв’язку з подією Міністерство закордонних справ Естонії викликало тимчасового повіреного у справах Росії і вручило йому ноту.

Це стало четвертим випадок порушення повітряного кордону Естонії російськими літаками у 2021 році.

14 травня 2021 року винищувач F-35A Повітряних сил Італії зі складу 13- ї ескадрильї 32-го авіакрила, що дислокується на авіабазі Емарі в Естонії в рамках місії Повітряної поліції Балтії, здійснив перехоплення російського літака Ан-12.

6 травня російський пасажирський літак Ил-96 порушив повітряний простір Естонії поблизу острова Вайндлоо.

Наприкінці квітня винищувачами НАТО були перехоплені два російські бомбардувальники, що супроводжували два винищувачі із російським літаком контролю та раннього попередження, і котрі летіли над Балтійським морем.

Вони залишалися у міжнародному повітряному просторі приблизно три години, а потім повернулися до Росії.

Наприкінці квітня багатоцільові винищувачі п’ятого покоління F-35 з Італії прибули на чергування до Балтії.

F-35 залишатимуться в Естонії для виконання місії до серпня. Потім F-35 будуть замінені італійськими винищувачами Typhoon, оскільки план передбачає перебування бойових літаків ПС Італії в балтійській країні до кінця 2021 року.

У минулому, 2020-му році, літаки НАТО в Європі здійснювали перехоплення російської авіації понад триста разів – і поблизу балтійських країн такої активності багато. Часом на супровід злітають кілька разів на тиждень.



 

Ще на цю тему