У Криму військові РФ розбирають 60 км водоводу, що подавав воду з Білогірська до Сімферополя

13:01 15.06.2021

В окупованому Криму російські військові закінчують розбирати водовід «Білогірськ-Сімферополь» протяжністю 60 км, по якому в минулому році перекачувалася вода з Білогірського водосховища в Сімферопольське, щоб забезпечити водопостачання Сімферополя.


Про це повідомляє telegram-канал «ЧКХ».

«Військові закінчують розбирати водовід «Білогірськ-Сімферополь», з 60 кілометрів комунікації залишилося розібрати чотири найближчих до Сімферополя», – йдеться в повідомленні.

Перекачування води з Білогірського водосховища в Сімферопольське розпочалася 10 серпня 2020 року і тривало до початку холодів.

«Врятувати головну водойму столиці Криму не змогли і забір води з неї припинили. Для прокладки були залучені 800 солдатів і 250 одиниць техніки», – зазначає telegram-канал.

Як повідомлялося, в серпні 2020 року в окупованому Криму російські військові закінчили прокладати 60 км тимчасового трубопроводу для перекидання води з розташованого в Білогірському районі Тайганського водосховища в Сімферопольське водосховище, щоб забезпечити водопостачання Сімферополя, який відчував дефіцит води. Живлення Тайганського водосховища забезпечується з Білогірського – одного з найбільших на півострові.

У грудні 2020 року російські війська, які займалися перекачуванням води з Тайганського водосховища в Сімферополь, припинили її подачу в зв’язку з використанням всього корисного об’єму води у водосховищі. Заступник міністра оборони РФ Дмитро Булгаков заявив, що по трубопроводу, який побудували російські військові для перекачування води з водосховищ Білогірського району в Сімферопольське водосховище, за час його експлуатації поставили понад шість мільйонів тонн води.

9 березня 2021 року так званий «глава Криму» Сергій Аксенов доручив розробити детальний план забезпечення водою населених пунктів окупованого півострова під час курортного сезону в умовах дефіциту водних ресурсів. При цьому необхідно «виходити з гіршої ситуації».

17 травня 2021 року Сергій Аксенов заявив, що в Криму мають намір побудувати ще два додаткових водосховища в Сімферополі та Алушті для їх сталого водопостачання.

У травні 2021 року в Криму значно зменшився приплив води в водосховища півострова.

Загальний сумарний запас води в них до початку літа склав 79,24 млн куб. м, що на 6,531 млн куб. м менше, ніж місяць тому і на 5,92 млн куб. м менше, ніж рік тому.

 

Ще на цю тему