Спільні російсько-білорусько-сербські військові навчання «Слов'янське братство-2021» почалися на півдні Росії

11:41 15.06.2021

Спільні російсько-білорусько-сербські військові навчання «Слов'янське братство-2021» почалися на півдні Росії. Це тактичні навчання спецпідрозділів з бойовою стрільбою, під час яких, як зазначає Міністерство оборони Сербії, буде відпрацьовуватися реалізація складних бойових антитерористичних завдань в умовах інформаційної протидії.

Активна фаза навчань пройде з 16 по 18 червня на полігоні Раєвський під Новоросійськом, повідомляє Міністерство оборони РФ.

Військовослужбовці зведеного підрозділу спеціального призначення збройних сил Республіки Сербія прибули до Новоросійська для участі у «Слов'янському братстві-2021» на минулому тижні. Сербських спецпризначенців зустріли хлібом-сіллю, а військовий оркестр Кубанського козачого полку виконав гімни двох країн.

Серед сербських учасників навчань - військові 72-ї бригади спеціальних операцій та 63-ї парашутної бригади.

Раніше до Новоросійська прибули підрозділи Вітебського окремого гвардійського повітряно-десантного з'єднання Сил спеціальних операцій збройних сил Білорусі, в тому числі, близько 60 одиниць БТР-80 і автомобілів МАЗ і «Урал».

Всього в навчаннях «Слов'янське братство-2021» візьмуть участь близько 100 військовослужбовців Збройних сил Сербії, близько 350 військовослужбовців з Білорусі, а також понад 500 військовослужбовців гвардійського десантно-штурмового Кубанського козачого полку Новоросійського гвардійського десантно-штурмового гірського з'єднання ВДВ.

«Слов'янське братство» проходить раз на рік як тристоронні навчання сербської, російської та білоруської армії. Перше тристоронні спільні навчання пройшли в 2015 році також на полігоні Раєвський в Краснодарському краї РФ. У 2016 та 2019 роках «Слов'янське братство» проводилося на території Сербії.

В минулому році сербські військові не брали участь в цих спільних навчаннях із росіянами та білорусами після тиску Заходу. 

Місяць тому глава Міністерства закордонних справ Сербії Нікола Селакович заявив, що Сербія не бачить перешкод для продовження військово-технічного співробітництва.

«У нас хороша співпраця у військовій сфері, між міністерствами оборони і арміями двох країн, і немає ніяких причин, щоб цю взаємодію не було б продовжено», – наголошував він в інтерв'ю «РІА Новини».

Ще на цю тему