У Росії ніяк не здадуть судно для тренування морської авіації / Фото

11:00 14.06.2021

У Росії ніяк не здадуть спеціальне судно проєкту 14400 для тренування морської авіації військово-морського флоту.

Проєкт морського судна спеціального призначення проекту 14400 Зображення: https://www.gsverf.ru/

Про це йдеться у матеріалі MASHNEWS, пише Мілітарний.

Після трьох років з моменту закладки воно знаходиться у стані будівництва на городецькому судоремонтному-суднобудівному заводі.

Спеціальне судно для тренування морської авіації військово-морського флоту заклали 28 червня 2018 року.

Планувалось введення до бойового складу вже у 2020 році, проте у 2019 році будівництво зупиняли через необхідність узгодження конструкторської документації.

За інформацію джерел, станом на 1 червня 2021 року роботи з будівництва все ще тривають, а новий термін здачі не повідомляється.

У Росії ніяк не здадуть судно для тренування морської авіації

Спочатку очікувалось, що час будівництва мав скласти півтора роки, але і через вдвічі більший час судно не спущено на воду.

Нове судно призначено для підготовка екіпажів вертольотів палубної авіації та відпрацювання перспективних авіаційних комплексів корабельного базування, у тому числі і безпілотних.

Проект розроблений ЦКБ «Балтсудопроект». Точних тактико-технічних характеристик на сьогодні не відомо, але очікується, що довжина складе 67 м а ширина – 13 м. Загальна вартість побудови складатиме близько 2 млрд російський рублів.

Окрім підготовки екіпажів палубних вертольотів, на судні очікується випробовування різноманітних авіаційно-технічних засобів забезпечення польотів та радіоелектронних засобів управління авіацією. Також, спеціалізоване тренувальне судно дозволить не залучати бойові кораблі для підготовки екіпажів палубної авіації.

На сьогодні, основними російськими корабельними вертольотами є протичовнові та пошуково-рятувальні версії Ка-27 а також транспортно-бойові Ка-29. Також, Росія розробляє перспективну заміну радянським зразкам під шифром «Минога», а також проводить дослідження серед перспективних безпілотних проектів.

Як повідомляють російські профільні ЗМІ, ймовірно, буде приписано до 859-го Центру бойової підготовки та переучування льотного складу морської авіації ВМФ Росії, який базується у Ейську.
 

Ще на цю тему