Путін дав добро: кримчани з українским громадянством зможуть влаштуватися на держслужбу

20:45 11.06.2021

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про право кримчан на заміщення державних і муніципальних посад навіть в тому випадку, якщо вони не змогли вийти з громадянства України.

Документ опублікований в п'ятницю на офіційному порталі правової інформації, передає УНН.

Відзначимо, що у РФ встановлена ​​заборона на наявність іноземного громадянства або виду на проживання за кордоном для низки посад.

Згідно з документом, жителі півострова, які після анексії Криму Росією в 2014 році подали заяву про відмову від громадянства України, але припинили його, визнаються “громадянами Росії без іноземного громадянства”.

Також документом передбачено право громадян, які на той час були неповнолітніми дітьми кримчан і перебували за межами Криму і Севастополя до 18 березня 2014 після досягнення 18-річного віку подавати заяву про небажання належати до українського громадянства.

Документ уточнює, що особи, які отримали російське громадянство до 18 березня 2014 року, повинні підтвердити факт постійного проживання на території окупованого Криму або Севастополя.

Очікується, що нові норми вступлять в дію з 1 липня 2021 року.

Віце-прем’єр-міністр ‒ міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, заступник глави делегації України для участі в ТКГ Резніков повідомив, що примусова паспортизація в анексованому Криму торкнулася 2,5 млн українців, ще близько 400 тис. громадян України пройшли примусову паспортизацію в тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей. 

Ще на цю тему