Росія проводить в окупованому Криму навчання авіації і ППО

20:15 11.06.2021

Російські військові в окупованому Криму проводять навчання зенітно-ракетного полку і морської авіації.

Про це УНН повідомляє з посиланням на Міноборони Росії.

«Відповідно до плану бойової підготовки підрозділу зенітно-ракетного полку зі складу армійського корпусу Чорноморського флоту (ЧФ) приступили до відпрацювання спільних завдань в районі інтенсивних польотів авіації. Заходи бойової підготовки проводяться в районах аеродромів базування літаків морської авіації і ППО Чорноморського флоту», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в спільних навчаннях з зенітними розрахунками беруть участь літаки Су-24М, Су-24МР, Су-30СМ, АН-26, Бе-12 і вертольоти зі складу полків морської авіації та ППО ЧФ. Всього в польовому виході задіяно 15 одиниць авіаційної техніки та близько 50 одиниць військової і спеціальної техніки.

Повідомляється, що основною їхньою метою є відпрацювання злагодженості розрахунків і батарей полку при організації оборони важливих об'єктів інфраструктури від повітряного нападу противника.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія може тримати Україну в напрузі через нарощування військового потенціалу біля українських кордонів як мінімум до вересня.

Україна в кінці березня вказала на посилення російського військового контингенту уздовж кордону з Україною. Такі дії РФ викликали занепокоєння Заходу і НАТО.

За даними керівництва ЄС і України, Росія розмістила біля кордонів України і в окупованому Криму понад 100 тисяч військовослужбовців. Російський міністр оборони Сергій Шойгу пояснив концентрацію військовослужбовців в цих областях "контрольними перевірками". Mосква 22 квітня оголосила про відведення військ. Президент України Володимир Зеленський після цього вказав, що Україна завжди пильна, однак вітає будь-які кроки щодо зменшення військової присутності і деескалації ситуації на Донбасі.

Міністр оборони України Андрій Таран 12 травня заявив, що Росія дуже повільно відводить війська від кордону з Україною, на сьогодні можна говорити про відведення усього 4 тисяч військових з даної ділянки.

Ще на цю тему