Питання подання води в Крим можна обговорювати тільки в разі точного розуміння, на які поступки піде заради цього Росія, - Разумков

15:01 11.06.2021

Українська влада може розпочати обговорення питання про відновлення постачань води на окуповану територію АР Крим тільки в разі точного розуміння, на які поступки готова піти Російська Федерація, вважає голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

«Мені хотілося б чути це все-таки не від спікера ТКГ, а від тих, хто набагато більше заглиблений у цей процес. Теоретично можливо все, але треба розуміти всю палітру наявних питань. Тому що це не лише суто питання подання води в Крим, а і звучать зауваження, що хтось піде на якісь поступки. На які? А потім уже сідати й обговорювати. Інакше це просто розмова заради розмови. Це непрофесійно, а я намагаюся непрофесійні моменти не коментувати», – заявив Разумков на брифінгу у рамках Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування у п'ятницю.

Як повідомлялося, спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі та радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю виданню «Телеграф» сказав, що українська влада може змінити свою позицію щодо відновлення постачань води в Крим у разі «дуже серйозних поступок» з боку Росії. Арестович уточнив, що воду в Крим «можна міняти на повне виконання Мінських угод, виведення військ із Донбасу, повернення ОРДЛО на наших (українських - ІФ) умовах».

Міністерство закордонних справ України, у свою чергу, заявило, що воду з материкової України буде подано в деокупований Крим, і нагадало, що проблема водних ресурсів загострилася на тлі масованої російської мілітаризації Кримського півострова.

«Кінцевою метою зусиль України має стати повна деокупація українських територій - і Кримського півострова, і окремих районів в Донецькій і Луганській областях», - наголосив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

Ще на цю тему