У Росії готують до спуску на воду корвет «Резкий»

10:41 11.06.2021

У Росії готуються до виведення зі стапельного цеху на добудову корвета «Резкий» проекту 20380.

Про це інформує Амурський Суднобудівний Завод.

Повідомляється, що корпус корабля остаточно сформований, його підводна частина повністю пофарбована і пред’явлена ​​представнику замовника, тобто ВМФ РФ.

Окрім того, на кораблі закінчений попередній монтаж лінії валу і дизельних агрегатів, а остаточний їх монтаж буде здійснюватися вже на плаву, після постановки корабля до добудовчої набережної.

«Тоді ж будівельники приступлять до монтажу надбудови. Закінчено монтаж блок-модуля ГАС», – йдеться у повідомленні.

В даний час на судні триває електромонтаж обладнання, його включення і розпаювання кабелів, ведуться роботи по формуванню службових і побутових приміщень корабля, встановлюється обладнання та меблі в каютах, зазначили на підприємстві.

Закладка судна відбулася 01 липня 2016 року. Передача корабля ВМФ Росії була спочатку запланована на осінь 2020 року, але в 2018 році була перенесена на 2021 рік. Корабель буде служити на Тихоокеанському флоті.

Корвети проекту 20380 призначені для дій в ближній морській зоні, ведення боротьби з надводними кораблями і підводними човнами супротивника; артилерійської підтримки морського десанту в ході морських десантних операцій шляхом нанесення ракетно-артилерійських ударів по кораблях і суднах в морі і базах. Патрулювання зони відповідальності з метою блокади.

Характеристики:
Водотоннажність – 2200 тонн.
Довжина – 104 м.
Ширина – 13 м.
Швидкість – до 27 вузлів
Дальність плавання – 3500 миль
Автономність – 15 діб
Екіпаж – 99 осіб
Головна енергетична установка – 2 x дизель-дизельні агрегати 1ДДА-12000

Озброєння:
Артилерійське озброєння – 100-мм артилерійська установка А-190, 2 x 30-мм зенітних автомата АК-630М
Ракетне озброєння – універсальний ракетний комплекс “Уран”
Зенітне озброєння – зенітний ракетний комплекс “Редут”
Протичовнове озброєння – комплекс “Пакет”
Авіаційне озброєння – протичовновий вертоліт Ка-27

Нагадуємо, що 28 квітня 2021 року на АТ «Середньо-Невський суднобудівний завод» в Санкт-Петербурзі відбулася церемонія спуску на воду, корабля протимінної оборони (базового тральщика) «Петро Іллічов» проекту 12700 (шифр «Олександрит»), що будується для ВМФ Росії . Це шостий спущений на воду корабель серії цього проекту, чотири вже передали Міноборони РФ, ще стільки ж – перебувають на різних стадіях будівництва.

Проект 12700 розробило Центральне морське конструкторське бюро «Алмаз». Кораблі проекту призначені для знешкодження морських мін, які вони можуть виявляти як у воді, так і в морському грунті, навіть не входячи в небезпечну зону. Для боротьби з мінами ці кораблі можуть застосовувати як різні види тралів, так і телекеровані автономні безпілотні підводні апарати.

Ще на цю тему