На саміт «Кримської платформи» приїдуть президенти Литви і Польщі – Стефанчук

10:21 11.06.2021

У саміті «Кримської платформи» візьмуть участь президенти Литви і Польщі, стверджує перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Про це він сказав 10 червня на зустрічі з віцемаршалом Сейму Польщі Малгожатою Госевською і віцеспікером Сейму Литви Паулюсом Саударгасом у Києві.

«Я дуже хотів би подякувати польській і литовській стороні за офіційні повідомлення взяти участь і бути представленими на найвищому президентському рівні 23-24 серпня 2021 року – і на саміті «Кримська платформа», і в заходах святкування з нагоди 30 річниці Незалежності України», – цитує Стефанчук «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 20 травня на пресконференції президент України Володимир Зеленський зазначив, що на саміт «Кримської платформи» приїдуть представники 30 країн. Він також повідомив, що Росія важко сприймає «Кримську платформу».

Раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив, що міжнародний саміт «Кримської платформи» відбудеться 23 серпня 2021 року – до 30-ої річниці Незалежності України.

Перша заступник глави МЗС України Еміне Джеппар в ефірі телеканалу «Дом» розповіла про те, що українське зовнішньополітичне відомство поки не планує оприлюднити перелік країн, які підтвердили свою участь у саміті «Кримська платформа», який відбудеться 23 серпня. За її словами, таке рішення ухвалене через протидію Росії.

Ще на цю тему