«Нафтогаз» отримав чотири спецдозволи на розробку родовищ газу в Чорному морі

10:21 09.06.2021

Державна служба геології та надр видала Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» чотири спеціальні дозволи на розробку вуглеводневої ділянки «Дельфін» на шельфі Чорного моря.

Відповідний наказ №412 від 31 травня опубліковано на сайті Держгеонадр.

Відзначається, що спецдозволи надані без проведення аукціонів строком на 30 років для проведення геологорозвідувальних робіт і видобутку газу на площах «Дельфін-2», «Дельфін-5», «Дельфін-6» і «Дельфін-9».

Спецдозвіл дозволить «Нафтогазу» проводити геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ, з подальшим видобутком нафти та газу.

Розробка родовищ

У листопаді 2020 року Кабінет Міністрів України надав НАК «Нафтогаз України» дозвіл на дослідно-промислову розробку газоносних надр на шельфі Чорного моря строком на 30 років.

14 січня 2021 року «Нафтогаз» запустив перше родовище газу щільних порід.

НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 80% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

 

Ще на цю тему