У Вірменії затримали ексвійськового, якого звинувачують у шпигунстві на користь Азербайджану

13:41 07.06.2021

Служба національної безпеки Вірменії (СНБ) звинуватила колишнього військового в шпигунстві на користь Азербайджану, який, згідно з вірменським спецслужбам, передавав азербайджанській стороні військові і державні секрети про Збройні сили Вірменії і невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР).

Про це в понеділок йдеться в заяві відомства, пише УНН.

«Колишній військовослужбовець і його друг — громадянин Вірменії, виїхали до Туреччини, де опинилися в полі зору азербайджанських спецслужб. Вони прийняли пропозицію за матеріальну винагороду діяти на шкоду територіальній цілісності і зовнішньої безпеки Вірменії. Зазначені особи виїхали в іншу країну для зустрічі з посадовими особами спецслужб Азербайджану для документування домовленостей і отримання конкретних вказівок», — наголошується в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, «на території посольства Азербайджану в третій країні зазначені особи підписали вербувальні документи про те, що вони дають свої підписи і згоду, після чого отримали відповідні прізвища і передоплату».

СНБ Вірменії також повідомило, що обвинувачені протягом військових дій в Нагірному Карабаху восени 2020 року передавали азербайджанським спецслужбам військові і державні секрети про дислокацію вірменських військ, особисті дані командирів ЗС Вірменії і НКР, а також про кількість озброєнь. «Обвинувачені дали щиросерді свідчення, суд обрав щодо них арешт як запобіжний захід», — додали в СНБ.

За заявами вірменських відомств — це не перший випадок за останній час. 12 травня Слідчий департамент Служби національної безпеки (СНБ) Вірменії завершив попереднє розслідування у справі про державну зраду, в рамках якого колишній високопоставлений військовий звинувачується в передачі азербайджанським спецслужбам відомостей про ЗС республіки.

Ще на цю тему