Туреччина знайшла ще одне велике родовище газу в Чорному морі

13:40 04.06.2021

Туреччина виявила нові родовища природного газу в Чорному морі, про що може незабаром оголосити.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Попередні дані показали, що в новому родовищі Амасра-1 знаходяться значні запаси газу. Разом з тим влада країни не проводили аудит жодного з нових відкритих родовищ у Чорному морі, зазначає видання.

У Міненерго країни відмовилися коментувати відкриття нового родовища. Водночас на початку тижня президент країни Реджеп Тайїп Ердоган в інтерв'ю пообіцяв у п'ятницю принести «хороші новини» з узбережжя Чорного моря.

Президент Ердоган бачить у відкритті родовищ вирішення економічних вразливостей Туреччини. Серед таких проблем – імпорт енергоносіїв, які необхідно оплачувати в іноземній валюті, зазначає видання.

21 серпня 2020 року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина виявила в Чорному морі великі газові родовища. Їх запаси оцінюються в 320 млрд кубометрів газу.

За даними Reuters, такі обсяги газу покриють потреби Туреччини в ресурсі на 20 років. Міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини заявляв, що видобуток газу можуть почати в 2023 році. Всього планують пробурити 30-40 свердловин.

Також у 2020 році турецькі георозвідники виявили 405 млрд кубометрів газу в свердловині «Туна-1». Це найбільше родовище в Чорному морі. Видобуток можуть почати в 2023 році.

Ще на цю тему