Туреччина продала Кенії броньовані машини Hızır / Фото

12:00 04.06.2021

Турецька оборонна компанія Katmerciler AŞ заявила, що виграла тендер на постачання 118 броньованих машин для Міністерства оборони Кенії.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Savunma Sanayi.

Компанія Katmerciler AŞ повідомила про це на турецькій платформі публічного розкриття інформації.

«Нам повідомили, що тендер на придбання 118 броньованих машин, що був відкритий Міністерством оборони Кенії, про який ми оголосили громадськості 12.03.2021 р., залишається в компетенції нашої компанії. Підпис пропозиції, гарантійний та акредитивний лист тощо. Процедури продовжуються, і після завершення процесу тендерна ціна буде уточнена і необхідне оголошення буде оприлюднено для громадськості», – йдеться у повідомленні Katmerciler AŞ.

Бронеавтомобілі Hızır під час завантаження у Туреччині Фото Twitter/Katmerciler A.Ş

Нагадуємо, на початку року, ми повідомляли, що турецькі бронеавтомобілі Hızır, були доставлені в Уганду.

Зазначимо, що відправка першої партії бронеавтомобілів була оголошена влітку 2020 року, тоді країна призначення не називалась і лише озвучувалось «до однієї з країн Східної Африки».

Раніше, у 2019 році, турецька компанія заявляла, що отримала перше експортне замовлення на свою продукцію. Країна замовник з Африки не називалась, але вартість угоди була оголошена на рівні 20,7 млн доларів США.

Бронеавтомобіль Hızır вперше було продемонстровано у 2016-у році компанією Katmerciler AŞ на міжнародній виставці військової техніки.

У 2018-у році турецька армія успішно провела балістичні випробування та випробування на підрив.

В якості двигуна використовується 6-ти циліндровий дизельний двигун з турбонадувом об’ємом 8,9 літрів, потужністю 400 кінських сил від фірми Cummins. Він може розігнати машину до 110 км за годину, а запас ходу складає 700 км.

Hızır може постачатися в декількох версій, від найпростішої як передана до однієї з країн Африки, так і з бойовими модулями у версії бронетранспортера (БТР), бойової розвідувальної машини (БРМ), командно-штабної машини, а також як носій різноманітного обладнання.

Бронеавтомобіль Hızır. Фото: Defence Turkey

Базова версія може вміщувати до 9 військовослужбовців, включно з водієм та командиром, а також до 7 чоловік десанту.
 

Ще на цю тему