РФ озброїть дві дивізії Південного військового округу танками Т-90М «Прорыв» / Фото

11:00 04.06.2021

Міноборони Російської Федерації прийняло рішення ввести до складу двох мотострілецьких дивізій Південного військового округу окремі танкові батальйони на танках Т-90М «Прорыв».

За даними російських ЗМІ мова йде про 19-у дивізію, що входить до складу 58-ої загальновійськової армії та 20-у дивізію 8-ої загальновійськової армії. Місце постійної дислокації цих дивізій, відповідно, Владикавказ та Волгоград, пише Defense Express.

Т-90М «Прорыв» - остання модернізація Т-90, який сам є модернізацією Т-72. Фото: Defense Express

Зазначається, що ці окремі батальйони будуть мати посилений склад з п’яти рот, тобто понад 50 танків у кожному батальйоні замість звичайного у 31 одиницю.

У міноборони РФ підкреслили, що таке посилення підрозділів пов’язано із «спробами НАТО дестабілізувати обстановку в Закавказзі й на Близькому Сході».

Гіпотетично таке рішення можливо прив’язати до бажання Кремля посилити військову компоненту поблизу кордонів Азербайджану. Особливо на фоні того, що Вірменія офіційно попросила у Кремля допомогти із підготовкою військовослужбовців та нову зброю, а у Єревані проросійські політики відверто заявляють про можливий реванш у війні за Нагірний Карабах.

Водночас так звана «контрольна перевірка» армії РФ, яка пройшла у квітні цього року, показала, що російські війська активно відпрацьовують масштабне перекидання сил та військової техніки у доволі стислі терміни. Зокрема у цих навчаннях якраз взяли участь підрозділи 58-ої загальновійськової армії.

Головним питанням до цих планів є термін, який знобиться російському ОПК для виготовлення понад сотні Т-90М «Прорыв». Фото: Defense Express

В той же час, Defense Express зазначає, що саме Т-90М «Прорыв», який насправді є спробою підтягти можливості серійних Т-90 до рівня Т-72Б3, остаточно показав повний провал проекту «Армата».
 

Ще на цю тему