Окупанти Криму не віддають тіло вбитого Рахімова, щоб приховати сліди злочину

19:01 03.06.2021

Окупаційний «слідчий комітет Криму» відмовився задовольнити письмові запити адвоката Сохіби Бурханової щодо екстрадиції тіла її чоловіка Набі (Аюба) Рахімова, якого вбили силовики під час затримання, оскільки «він й досі перебуває під слідством».

Як повідомляє «Кримська солідарність», захисник Сіяр Панич розповів, що отримав офіційні відповіді від «глави слідчого комітету».

«Встановлено, що 11.05.2021 рішенням слідчого призначено судово-медичну експертизу, в розпорядження експертів наданий труп Набі Рахімова. Наразі процес експертизи не закінчений, а це означає, що не можна видавати труп Рахімова на його поховання», — йдеться у відмові.

При цьому зазначається, що приблизний період «експертизи» становить місяць, а в деяких випадках може бути продовжений до двох. Раніше «слідчий комітет» повідомляв адвокатам, що видадуть тіло за 2-3 дні.

«Не виключаю, що затримка може бути пов'язана зі спробою окупантів прикрити сліди злочину, скоєного 11 травня під час обшуку за місцем проживання Рахімова», — заявив захисник Бурханової.

Раніше адвокат Панич подав скаргу до окупаційного «Київського райсуду» в Криму, в якій просив усі слідчі чи процесуальні дії провести за участі свідка-вдови Сохіби Бурханової, яка зараз перебуває в центрі тимчасового тримання у Краснодарському краї, а також визнати дії «глави слідчого комітету» Володимира Терентьєва незаконними.

«Я розумію, що вони знаходять привід не розглядати мою скаргу, не факт, що візьмуть її на розгляд. Якщо не приймуть, ми будемо подавати апеляцію», — поділився адвокат.

Ще на цю тему