Сенатори США обговорили із Зеленським українські реформи

18:40 02.06.2021

Сенатори США Джін Шахін, Роб Портман і Кріс Мерфі на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським обговорили реформування Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро і корпоративного управління.

Про це сенатори повідомили на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Продовження політичних реформ важливо для нашого партнерства. Ми говорили з Президентом Зеленським про конкретні реформи: щодо реформування СБУ, гарантування незалежності НАБУ, триваючої реформи корпоративного управління», - сказав сенатор Кріс Мерфі.

Роб Портман поінформував, що на зустрічі обговорювали важливість посилення зв'язків України і США, надання допомоги України, щоб країна була спроможна і боєздатна захищати себе. «Навіть для протидії російській дезінформації», - підкреслив він.

Сенаторка Джін Шахін заявила, що зустріч з Президентом України була дуже продуктивною.

«Ми почали нашу зустріч з того, що ми вислухали людей з фронту вашої війни з Росією. Ми маємо дуже чітку картину викликів, з якими стикаються ваші військові і всі ті, хто перебуває на лінії фронту. Це допомогло нам, тепер ми можемо повертатися до США і говорити про триваючу потребу продовжувати допомогу», - акцентувала сенаторка.
 

Ще на цю тему