Адвокат розповів про кількість кримінальних справ щодо кримських татар в Південному окружному військовому суді

14:30 31.05.2021

У провадженні Південного окружного військового суду Росії знаходиться 13 кримінальних справ відносно кримських татар.

Про це заявив адвокат Едем Семедляєв під час зустрічі громадського об'єднання «Кримська солідарність», яка проходила онлайн в неділю 30 травня, пише Крим.Реалії.

Семедляєв додав, що мова йде про першої інстанції, ще три кримінальні справи зараз перебувають на стадії розгляду апеляції.

«Це величезна кількість людей. Це трагедія народу, можна сказати. Хотів би в черговий раз подякувати своїм колегам адвокатів, які не стоять осторонь, які беруть участь в даних справах, допомагають народу в захисті його прав і свобод. Хотів би подякувати Тарасу Михайловичу (генеральний консул України в російському Ростові-на-Дону Тарас Малишевський – КР.), Консульству України за те, що вони також постійно допомагають, підтримують, відвідують хлопців», – заявив адвокат.

Семедляєв також під час зустрічі громадського об'єднання «Кримська солідарність» згадав прихованих свідків, розповідаючи про справу другої сімферопольської групи у справі «Хізб ут-Тахрір», яку розглядали на засіданнях російського Південного окружного військового суду, і назвав таких свідків «агентами держави».

Наприкінці березня 2021 року Державний департамент США в розділі «Україна – Крим» доповіді з прав людини за 2020 рік повідомив про «зловживання силових структур, насильницькі зникнення і катування» на анексованому Росією півострові. Також в доповіді повідомили про «відсутність відповідальності» за злочини, пов'язані з насильством або погрозою насильства, які спрямовані проти представників національних і етнічних меншин, а також корінних народів, включаючи кримських татар.
 

Ще на цю тему