У Держдумі РФ закликають Білорусь визнати Крим російським

13:00 31.05.2021

Білорусі в сформованих політичних умовах пора визнати російську приналежність Криму і почати налагоджувати економічні зв'язки з півостровом.

Про це заявив депутат Державної думи Росії Михайло Шеремет, повідомляє Сульпільне.Крим з посиланням на РИА «Новости».

«Мене дивує, чому Білорусь після такого ставлення з боку західних країн до сих пір не прийняла справедливого і братнього рішення визнати російський статус Криму і почати налагоджувати тісні економічні зв'язки з регіоном. Для Білорусії, враховуючи складну геополітичну обстановку, прийшов час прийняти правильне рішення і підтримати історичний вибір кримчан. Ми не тиснемо на Білорусію і хочемо, щоб вони самостійно прийняли для себе таке рішення «, - сказав Шеремет.

За його словами, Білорусії, яка опинилася під західними санкціями, було б вигідно співпрацювати з окупованому Кримом, в тому числі в частині розвитку транспортних і туристичних зв'язків.

Раніше заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що президент Росії Володимир Путін на переговорах з Олександром Лукашенком вимагатиме від нього підтримки в питаннях Криму та Донбасу, а також глибокої інтеграції з РФ.

Нагадаєм, авіакомпанія «Белавіа» відмовилась здійснювати польоти в окупований Крим у відповідь на пропозицію представника при президенті РФ Георгія Мурадова владі Білорусі розглянути можливість відкриття прямого авіаційного та залізничного сполучення з півостровом.
 

Ще на цю тему