МЗС України відреагувало на вимогу російського обвинувачення посадити Чубарова на 9 років

15:20 25.05.2021

«Політикою залякування» назвала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар вчорашню вимогу російського обвинувачення в Криму засудити до 9 років позбавлення волі голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Чубарова судять в окупованому Криму заочно, пише Крим.Реалії

Голову Меджлісу в Криму звинувачують в «організації масових заворушень» 26 лютого 2014 року за стінами кримського парламенту.

«Чергова демонстрація політики залякування і тиску на корінний народ Криму. Російські окупанти, які проводять заочне «судилище» над головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим за спротив окупації Росією Криму, хочуть дати йому 9 років колонії», – написала Джеппар у Twitter.

На засіданні Верховного суду Криму, підконтрольного Росії, 24 травня звинувачення вимагало 9 років позбавлення волі для Рефата Чубарова. Держобвинувач заявила на суді що «вина Чубарова повністю доведена свідченнями потерпілих, свідків та іншими доказами у справі».

Рефат Чубаров прокоментував Крим.Реалії вимогу російського обвинувачення в Криму. Оголошення вироку заплановано на 1 червня.

Наприкінці березня 2020 року управління Слідкому Росії в Криму заочно висунуло обвинувачення Чубарову. Кримінальні справи порушені за ч. 1 ст. 212 (організація масових заворушень), ч. 2 ст. 280.1, ч. 1 ст. 280.1 КК Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).
 

Ще на цю тему