США і Росія провели консультації з питань безпеки

08:00 25.05.2021

Радник з національної безпеки Джейк Салліван і секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев провели консультації з російсько-американських відносин в рамках регулярних контактів Ради безпеки.

Зустріч стала логічним продовженням недавніх дискусій, що відбулися в Рейк'явіку між держсекретарем Блінкеном і міністром закордонних справ Лавровим, повідомляє ZN,UA з посиланням на Білий дім.

Зустріч стала важливим кроком у підготовці до запланованого саміту США і Росії, дата і місце проведення якого будуть оголошені пізніше.

Обговорення пройшли в конструктивному ключі і, незважаючи на існуючі розбіжності, дозволили краще зрозуміти позиції один одного.

Обговорено широке коло питань, що становлять взаємний інтерес, з наданням особливої уваги темі стратегічної стабільності. Сторони висловили впевненість, що взаємоприйнятні рішення можуть бути знайдені по ряду напрямків.

Сторони погодилися, що нормалізація американо-російських відносин буде в інтересах обох країн і сприятиме глобальній передбачуваності і стабільності.

Під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним 13 квітня Байден запропонував йому зустрітися на нейтральній території.
 

Ще на цю тему