В окупованому Криму українського студента визнали «екстремістом»

15:40 24.05.2021

В окпованому Криму «суд» міста Євпаторія засудив українського студента до року колонії. 

Українець, який навчався на геолого-географічному факультеті одного з українських вишів, звинувачується в створенні екстремістського співтовариства, пише Європейська Україна.

Окупанти звинувачують хлопця в тому, що він створив у соціальній мережі групу, розробив статут, структуру, символіку екстремістського співтовариства з метою повернення Республіки Крим та міста Севастополь під юрисдикцію України. Учасників групи з-поміж жителів Кримського півострова він нібито активно вербував і закликав до вчинення протиправних дій.

Українця затримали співробітники ФСБ в 2020 році, коли він приїхав до Криму.

Із матеріалів окупантів повідомляється, що студент повністю «визнав провину» і «усвідомив помилковість своїх переконань».

«З урахуванням сукупності низки пом'якшуючих покарання обставин, в т.ч. стану здоров'я винного, його ставлення до скоєного, каяття, активного сприяння слідству, йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 рік, з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму», - повідомили в «суді».

Повідомлення про рішення «суду» опублікували 21 травня, однак там же відзначили, що поки вирок не набув чинності. У заяві також не було зазначено імені обвинуваченого студента і коментарів його захисту.
 

Ще на цю тему