Окупанти в Криму оштрафували матерів політв’язнів за одиночні пікети / Фото

15:01 24.05.2021

Так званий «Червоногвардійський райсуд» (Курманський район) тимчасово окупованого Росією Криму назвав «масовими акціями» одиночні пікети Еміне Абдулганієвої, Зеліхи Абхаірової і Зуре Емурсеінової, орудуючи законодавством держави-окупанта. Про це повідомляє «Кримська солідарність».

Так званий «суд» їх визнав «винними» у проведенні начебто масових заходів і «присудив» Абдулганієвій і Абхаыровій штрафи по 10 000 російських рублів (приблизно 3,3 тисяч гривень), а Емурсеіновій — 5000 рублів, пише QHA.

«Ми вважаємо цю справу спробою тиснути на матерів політв’язнів, яких несправедливо засудили», — підкреслив адвокат Айдер Сулейманов.

Правозахисник Сабрі Талибов зазначив, що на «суді» переглядали відео, на якому видно, як окупаційні силовики кричать лайкою на жінку, яка перебуває сама на трасі біля поля, при цьому має захисну маску на обличчі. Силовики ж проігнорували карантинні заходи.

Раніше окупаційний суд в Ростові-на-Дону визнав винними і засудив трьох фігурантів «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір» від 12 до 17 років ув’язнення.

У листопаді 2020 року у мережі Facebook стартував флешмоб, ініційований сім'ями політичних в’язнів «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір»: Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова і Ескендера Абдулганієва.

Як повідомляли «Кримські новини», 31 жовтня Зеліха Абхаірова, Еміне Абдулганієва і Зуре Емірусеінова вийшли в тимчасово окупованому Росією Криму на одиночні пікети на підтримку своїх синів — фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» Арсена Абхаірова, Ескандера Абдулганієва і Рустема Емірусеінова. Пізніше жінки отримали від окупаційних силовиків повістки.

Зеліха Абхаірова та Зуре Емірусеінова/ Фото з сайту QHA

Ще на цю тему