РФ влаштувала чергову провокацію в Азовському морі під час навчань ВМС України

12:40 24.05.2021

Під час навчань тактичної групи «Маріуполь» в Азовському морі на шляху до району проведення стрільб з’явилися кораблі берегової охорони ФСБ Російської Федерації. 

На навчанняз у Азовському морі малі броньовані артилерійські катери «Вишгород» та «Аккерман» почали відпрацьовувати тактичні маневри. Це один із етапів бойової підготовки, йдеться на сайті АрміяInform

Катери входять до складу тактичної групи «Маріуполь» і виконують бойові завдання у складі Об’єднаних сил. Їхня місія – оборона важливих об’єктів морської інфраструктури та прибережних районів України, протидія можливим висадкам морського десанту ворога, патрулювання у ближній морській зоні та супровід кораблів. 

Під час навчань тактичної групи «Маріуполь» в Азовському морі на шляху до району проведення стрільб з’явилися кораблі берегової охорони ФСБ Російської Федерації. За словами командира тактичної групи, для українських моряків це вже стало типовою ситуацією, адже майже кожен вихід у море супроводжується різноманітними ворожими провокаціями

Щоб ускладнити ФСБшникам прослуховування переговорів між кораблями, українські моряки переходять на міжнародний стандарт радіообміну. Кажуть, для росіян це дійсно проблема, адже здебільшого вони не володіють англійською і не знають протоколів та сигналів МТР.

У заявлений район проведення стрільб росіяни відправили три кораблі ФСБ для спостереження за діями українців. Один із них діяв досить провокативно: вийшов прямо на курс катерів ВМС України, намагаючись змусити маневрувати й відхилитися від курсу, ігнорував усі попередження командира катера. Проте згодом, побачивши, що українські артилерійські катери стрімко наближаються, ФСБшники вийшли на зв’язок і передали по рації, що зрозуміли попередження та виконають вимогу покинути район проведення навчань, пише видання.

«Район, визначений для проведення заходів бойової підготовки, був закритий для судноплавства, – коментує інцидент капітан 2 рангу Максим Носенко. – Про це ми попередили російську сторону заздалегідь, але вони свідомо проігнорували це повідомлення».

Ворожий корабель відійшов на безпечну відстань і продовжив спостереження. 

До нашої маріупольської групи приєдналася ще одна – Бердянська та катери Державної прикордонної служби України. Загальна чисельність учасників навчань – до десяти катерів. Були відпрацьовані складні маневри, епізоди морського бою з надводними кораблями, артилерійські стрільби з 30-мм гармат бойових модулів.

Фото: АрміяInform

 

Ще на цю тему