Опозиція Вірменії виступила за розміщення російських військ в області біля кордону з Азербайджаном

10:30 24.05.2021

Вірменія повинна поглибити військову співпрацю з Росією і запропонувати Москві розмістити військовий контингент в прикордонній з Азербайджаном Сюнікській області.

Про це в неділю в ході з’їзду опозиційної партії «Світла Вірменія» заявив депутат парламенту Геворг Горгісян, представляючи програму партії, передає УНН.

«Ми повинні продовжувати поглиблення (співпраці) в сфері безпеки з Росією, а також зробити все для створення російського військового контингенту у Сюніку для протистояння азербайджансько-турецькій агресії», — заявив він.

«Світла Вірменія» Едмона Марукяна має третю за чисельністю фракцію в парламенті — 18 депутатів. Партія вирішила взяти участь в дострокових парламентських виборах 20 червня окремо, без створення блоку з іншими політичними силами.

12 травня Міноборони Вірменії повідомило, що рано вранці азербайджанські збройні сили в цілях «коригування кордону» намагалися провести «певні роботи» в одному з прикордонних районів Сюнікської області.

Як заявили у відомстві, після заходів, вжитих вірменськими підрозділами, азербайджанські військові припинили ці роботи, ведуться переговори щодо врегулювання ситуації.

Увечері того ж дня в.о. прем’єра Нікол Пашинян зібрав засідання Ради безпеки республіки, в ході якого назвав події, що відбулися посяганням на територію Вірменії. За його словами, азербайджанські збройні сили перетнули державний кордон Вірменії, пройшовши вглиб на 3,5 км.

Ще на цю тему