Росія засудила кримчанина Яцкіна до 11 років колонії

18:00 21.05.2021

Обвинувачений Росією у «державній зраді» український громадянин житель Криму Іван Яцкін у РФ отримав 11 років колонії.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на російське видання ТАСС та уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову.

Рішення виніс 21 травня підконтрольний окупантам Верховний суд Криму.

«Вироком Верховного суду Республіки Крим житель республіки Іван Яцкін визнаний винним в інкримінованому йому діянні. Йому призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з обмеженням свободи на 1 рік. З відбуванням покарання в колонії суворого режиму», - сказав співрозмовник російського агентства.

Він також уточнив, що вирок законної сили ще не набрав.

Український омбудсман Людмила Денісова наголошує, що цей незаконний вирок так званого суду є демонстрацією системних політичних репресій окупаційної влади стосовно українських громадян, які вільно висловлюють проукраїнську позицію на території тимчасово окупованого Криму.

Вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на незаконне судилище та посилити тиск на РФ задля захисту прав громадян, які залишилися проживати на території тимчасово окупованого Криму та звільнити усіх незаконно утримуваних країною-агресором громадян України.

У жовтні 2019 року російські спецслужби затримали й таємно вивезли з анексованого Криму Івана Яцкіна, звинуватили його в «держзраді».

Яцкін свою провину не визнає. За словами адвоката, у його підзахисного два громадянства - російське і українське.
 

Ще на цю тему