Місія ORBITAL: Моряки ВМС України і Великобританії проходять спільне навчання в Одесі

15:00 21.05.2021

В Одесі тривають заходи підготовки особового складу ВМС України за участю екіпажу корабля Королівських ВМС Великої Британії та інструкторів штабу навчальної місії «ORBITAL».

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-морських Сил ЗСУ.

У місті Одеса, на борту патрульного корабля Королівського флоту Великої Британії «Trent» та на базі 59 будинку офіцерів тривають заходи підготовки особового складу Військово-Морських Сил ЗС України за участю екіпажу корабля Королівських ВМС Великої Британії та інструкторів штабу навчальної місії «ORBITAL». 

На практиці та в теорії іноземні колеги протягом двох тижнів ознайомлюють українських військових з типовою організацію служби на кораблях Великої Британії. Наразі, для українських моряків було проведено показове тренування з боротьби за живучість корабля, продемонстровано порядок проведення вертолітних операцій, управління і координації польотами з борту та ознайомлено зі спеціальним обладнанням і спорядженням патрульного корабля Королівського флоту.

Попереду на українських військових моряків чекають заняття з організації корабельної служби та планування повсякденної діяльності, порядок проведення пошуково-рятувальних операцій, спільні тренування в морі типу PASSEX тощо. Окрім того українські військові моряки ознайомляться з порядком проведення доглядових операцій та організації проведення стрільб.

Фото з сайту ВМС ЗСУ
 

Ще на цю тему