«Справа Хізб ут-Тахрір»: поліція заборонила збиратися під будівлею суду в Сімферополі / Відео

08:40 19.05.2021

Співробітники російської поліції заборонили громадянам перебувати біля будівлі суду в Сімферополі, де 18 травня проходить засідання через відеоконференцзв'язок із ростовським судом щодо фігурантів бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» (четверта група).

На відео об'єднання «Кримська солідарність» видно, як співробітники поліції вимагають залишити двір будівлі суду, пояснюючи це тим, що «тут також розташований навчальний заклад, тому стороннім перебувати заборонено», пише Крим.Реалії.

Як пояснив співробітник поліції, такі заходи вживаються у зв'язку з недопущенням терористичної загрози через нещодавні події у школі Казані, де під час нападу загинули школярі та працівники установи.

Підконтрольний Росії Кримський гарнізонний військовий суд розташований поруч із Кримським інженерно-педагогічним університетом.

Присутні під судом слухачі змушені були покинути територію біля суду на вимогу поліції.

Нагадаєм, 18 травня в Україні та світі згадували жертв геноциду кримськотатарського народу. У різних містах і районах Криму пройшли заходи в пам'ять про жертв геноциду кримськотатарського народу. Напередодні 18 травня кримськотатарським активістам поліція вручала застереження.

Ще на цю тему