«Туреччина продовжить підтримувати своїх побратимів, щоб усунути утиски кримських татар», – заява МЗС Туреччини

16:21 18.05.2021

Туреччина продовжить підтримувати кримських татар і «намагатися усувати їх утиски після анексії Криму».

Про це йдеться в заяві офіційного представника МЗС країни, посла Танжу Білгіча в День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня, передає Цензор.Нет із посиланням на Крим.Реалії.

«У ніч на 18 травня 1944 року 250 тисяч кримських татар були вигнані зі своєї батьківщини в нелюдських умовах. У той час як більшість кримських татар загинули в цьому трагічному інциденті, ті, хто залишилися в живих, були змушені жити тугою за Батьківщиною. Туреччина продовжить підтримувати своїх побратимів, щоб усунути утиски кримських татар, захистити їхню ідентичність, забезпечити їхнє благополуччя, що продовжує наражатися на випробування і труднощі, які виникли в результаті незаконної анексії Криму», – йдеться в заяві МЗС Туреччини.

У вівторок, 18 травня, виповнюється 77 років від часу депортації радянським режимом кримських татар з Криму. Цього дня в Україні і світі згадують жертв геноциду кримськотатарського народу.

Також читайте: Сталінські кати втілилися в режимників Путіна і чинять жорстокі злочини над невинними людьми, - Порошенко в День боротьби за права кримськотатарського народу

У річницю геноциду кримськотатарського народу 18 травня посольство України в Туреччині приспустило кримськотатарський прапор з траурною стрічкою.

Ще на цю тему