Новий «керівник» «Води Криму» провів перший і останній брифінг

15:21 18.05.2021

У водосховищах, які забезпечують населення Алушти в тимчасово окупованому Росією Криму питною водою, недостатньо запасів для переходу на повне водозабезпечення.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу заявив «заступник міністра» житлово-комунального господарства Максим Новік, якого нещодавно призначили керувати окупаційним підприємством «Вода Криму».

За його даними, обсяг води в Ізобільненському водосховищі, яке живить Алушту, становить 3,88 мільйонів кубометрів, витрати становлять 25 тисяч кубометрів. Притоки за тиждень становили 53 тисячі метрів кубічних.

«Побоювання викликає Алушта, там поки що запасів у водосховищах недостатні, тому продовжує діяти більш жорсткий графік подачі води в ранковий і вечірній час», — заявив Новік.

За словами окупанта, за тиждень притоки у водосховищах Сімферопольске, Аянське, Патризанське, звідки воду подають населенню Сімферополя, становили 278 тисяч кубометрів. Витрати ж перевищили притоки — 378 тисяч кубометрів води.

Щодо Ялти, то тут притоки води за тиждень у Щасливенське і Загорське водосховища склали 360 тисяч кубометрів води, витрати — 292 тисячі кубометрів.

Це перший брифінг Новіка у якості «керівника» окупаційного підприємства. І, як виявилося — останній.

Вже за дві з половиною години «рада міністрів» тимчасово окупованого Криму опублікувала заяву, що брифінги щодо водопостачання в Криму проводитися не будуть.

«Через стабільну ситуацію з водопостачанням населених пунктів Криму вирішили припинити проведення брифінгів», — йдеться у заяві.

Водночас окупанти не уточнили, чи вважають ситуацію з водопостачанням на українському півострові стабільно доброю чи стабільно поганою.

Ще на цю тему