Окупанти розсилають кримськотатарським активістам застереження напередодні 18 травня

18:30 17.05.2021

В окупованому Криму російська поліція продовжує розсилати кримськотатарським активістам застереження напередодні Дня роковин геноциду кримськотатарського народу.

Про це сьогодні, 17 травня, повідомив активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял, пише QHA.

За його інформацією, застереження «про неприпустимість порушення закону» в частині організації мітингів і акцій у Феодосії принесли Сулейману Кадирову.

У документі, зокрема, йдеться про неприпустимість порушення закону «про збори, мітинги, демонстрації, ходи і пікетування», а також «про протидію екстремістській діяльності».

Повідомляється, що «учасникам акцій заборонено закривати своє обличчя, а також використовувати зброю і порушувати вимоги чинного законодавства».

Сулейман Кадиров був засуджений російським судом за «сепаратизм». Сьогодні він і десятки інших активістів продовжують перебувати під пильним оком «влади», — нагадав Джелял.

Нагадаємо, 18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар. Цього дня вшановують пам'ять жертв цього злочину (під час головної хвилі депортації 18-20 травня було виселено 180 014 осіб), а також відзначають його як День боротьби за права кримськотатарського народу.

Ще на цю тему