Воду до Алушти окупанти  планують перекидати з Ялти 

16:00 17.05.2021

Окупаційна влада Криму заявляє про «недостатні запаси» водосховищ Алушти, що не дозволяє там скасувати погодинний графік подачі води.

«Деякі побоювання викликає Алушта, там поки запасів у водосховищах недостатньо, у зв'язку з чим там продовжує діяти більш жорсткий графік подачі води в ранковий і вечірній час», – повідомив 17 травня під час брифінгу щодо ситуації з водопостачанням у Криму перший заступник міністра ЖКГ російського уряду Криму Максим Новик, якого минулого тижня оголосили новим керівником підприємства «Вода Криму», пише Крим.Реалії.

За інформацією Новака, об'єм води в Ізобільненському водосховищі, що живить Алушту, становить 3,88 млн кубів, з яких 2,58 млн кубів – корисний об'єм, допустимий до використання, витрата становить 25 тис. кубів на добу.

«Приблизно одну третину необхідного добового об'єму ми подаємо з водосховища, дві третини – з альтернативних джерел – водоспади, каптажі», – додав Новик.

За його словами, воду для Алушти планують подавати з «ялтинського напрямку».

В окупованому Криму найбільш складна ситуація з водопостачанням склалася в Алушті. Раніше т.з. «глава Криму» Сергій Аксенов заявляв, що, незважаючи на дефіцит води в Криму, місцеві санаторії та жителі півострова будуть забезпечені водою в курортний сезон.

Віцепрем'єр-міністр Росії Марат Хуснуллін запевнив, що півострів «забезпечений водою на найближчі роки». Він також анонсував на початок літа старт робіт з буріння свердловин для забезпечення півострова технічною водою.

Ізобільненське водосховище, архівне фото
 

Ще на цю тему