Туристичний сезон у Криму знову провалиться: названо головні причини

16:01 14.05.2021

Поточний туристичний сезон в окупованому Росією Криму не буде вдалішим за попередній. Крім істотного підвищення цін, транспортна логістика там стала більш складною. Загалом країна-окупант і не прагне розвивати туризм на півострові.

Таку думку в ефірі телеканалу OBOZREVATEL висловив ексміністр курортів і туризму АР Крим, ексголова Комітету Криму з водного господарства Олександр Лієв. «Для того щоб туристичний потік збільшився, треба, щоб щось сталось», – зауважив він.

«Можливо, зараз скасують візи для росіян, бо раніше вони повинні були мати візи для подорожей до Криму? Ні, не повинні вони були мати візи, і раніше вони їхали вільно. Може, транспортне сполучення стало легшим? Ні, транспортна логістика зараз стала складнішою. Адже дорога через Україну з півночі Росії та Москви завжди була більш комфортною, ближчою і дешевшою», – сказав ексміністр.

«Можливо, ціни в Криму впали і тепер росіяни можуть відпочивати дешевше? Ні, ціни в Криму півищились, і підвищились відчутно. До того ж додалась постійна військова небезпека, а також імідж Криму як окупованої території», – продовжив Лієв.

Отже, на його переконання, наразі немає жодних передумов для збільшення туристичного потоку з Росії в Крим. Лієв наголосив, що країна-агресор не мала на меті розвиток туризму на окупованій території України.

«Для чого росіяни захопили Крим? Щоб розвивати туризм? Вони не збираються розвивати туризм і не будуть нічого з цього приводу робити. Але по телевізору будуть показувати якісь картинки», – підсумував він.

Ще на цю тему