На політв'язня Яцкіна чинять тиск в СІЗО – адвокат

14:01 14.05.2021

До політв'язня Івану Яцкіна, якого звинувачують в нібито державній зраді у формі шпигунства, прийшов відвідувач - високопоставлений співробітник МВС РФ в Криму. Після цієї зустрічі, співкамерники почали погрожувати чоловікові та його рідним.

Про це повідомляє адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook.

«Іван Яцкін повідомив, що напередодні травневих свят 30 квітня співробітник СІЗО вивів його з камери до оперчастини для бесіди. З ким саме йому не повідомили. Коли його привели до оперчастини, з'ясувалося, що там знаходиться відвідувач - високопоставлений співробітник МВС РФ в Криму, а за сумісництвом фігурант кримінальної справи стосовно Івана Яцкіна», – йдеться в повідомленні.

Після цієї розмови, співкамерники, з якими Іван Яцкін провів майже місяць, різко змінили своє ставлення і почали відверто погрожувати як самому Івану Григоровичу, так і висловлювати погрози щодо його близьких.

«У зв'язку з цим виникає питання до керівництва сімферопольського СІЗО яким чином фігуранти кримінальних справ (нехай і в погонах) мають можливість безперешкодного доступу в СІЗО і проходять туди для чинення тиску. Очевидно, співробітник МВС не мав повноважень відвідувати Івана Яцкіна і проводити з ним будь-які розмови», – додав адвокат.

Нагадаємо, що на початку грудня 2019 року російські силовики в окупованому Криму затримали жителя Сімферополя Івана Яцкіна за звинуваченням у нібито державній зраді.

Згодом чоловіка етапували до Москви. Його заарештували до 16 березня 2020 року.

Адвокат Івана Яцкіна, Микола Полозов дав підписку про нерозголошення по «справі». 

Ще на цю тему