Вдову вбитого під час обшуку Рахімова окупанти ивисилають з Криму

12:00 13.05.2021

В окупованому Криму «суд» виніс рішення про видворення «за межі РФ» Сохіби Бурханової - вдови громадянина Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова, вбитого під час обшуку.

Про це повідомляє в Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Совєтський районний суд розглянув адміністративне правопорушення про незаконне перебування в РФ щодо Сохіби Бурханової, дружини вбитого силовиками Набі Рахімова. Суддя Ігор Бражник постановив видворити її за територію РФ», - йдеться у повідомленні.

Рішення про адміністративне видворення ухвалено відповідно до статті 18.8 КпАП РФ (Порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду в Російську Федерацію або режиму перебування в Російській Федерації).

Також «судом» був призначений штраф у розмірі 2000 рублів.

За даними «Кримської солідарності», Сохібу Бурханову буде поміщено до центру тимчасового тримання, після чого її доправлять до кордону Республіки Узбекистан.

Зазначається, що двоє неповнолітніх дітей Сохіби Бурханової не зможуть бути розміщені в центрі тимчасового тримання, у зв'язку з чим «суд» запропонував або оформити на них опіку третій особі, або відправити їх в супроводі дорослого в Узбекистан.

Нагадаємо, 11 травня в мікрорайоні «Дубки» під Сімферополем під час слідчих дій силовики розстріляли громадянина Узбекистану Набі Рахімова, стверджуючи, що він чинив опір співробітникам правоохоронних органів. Цього ж дня ФСБ забрала на допит до Слідчого комітету його дружину й сина, а також подружжя Гафарових, у домоволодінні яких був убитий Рахімов.

Раніше Рахімов звертався до ЄСПЛ з позовом проти РФ, яка намагалася депортувати його в Узбекистан. Там, за словами Рахімова, його переслідували за релігійні та політичні переконання. Європейський суд став на бік Рахімова і зобов'язав РФ виплатити йому 17 тисяч євро компенсації.

Прокуратура АРК розпочала кримінальні провадження за ч. 2 ст. 162 (Порушення недоторканності житла) і ч. 2 ст. 146 КК (Незаконне позбавлення волі) у зв'язку з незаконними обшуками в окупованому Криму. Також з'ясовуються обставини вбивства Набі Рахімова.
 

Ще на цю тему