Чорноморський флот РФ «сів на хвіст» патрульному кораблю Франції в Чорному морі

11:01 12.05.2021

Чорноморський флот «почав стеження» за діями патрульного корабля Франції Commandant Birot, який сьогодні зайшов в акваторію Чорного моря.

Про це повідомили журналістам у вівторок в Національному центрі управління обороною Російської Федерації, передає УНН з посиланням на ТАСС.

«Сили і засоби Чорноморського флоту приступили до спостереження за діями патрульного корабля Commandant Birot ВМС Франції, який зайшов в акваторію Чорного моря 11 травня 2021 року», – сказали в Центрі.

Раніше про те, що корабель увійшов у Чорне море, повідомив турецький Twitter-аккаунт Yoruk Isik, що публікує інформацію про рух військових кораблів через протоку Босфор.

«Французький військово-морський флот повертається в Чорне море: що базується в Тулоні авізо ВМС Франції класу D'Estienne d'Orves (легкий корвет типу A69) FS Commandant Birot F796 перетнула протоку Босфор у бік Чорного моря. TCSG312 берегової охорони Туреччини супроводжував F796 під час транзиту», – повідомив користувач.

Так, основні функції корвета – підтримка стратегічних підводних сил, розвідка і спостереження за морськими пересуваннями. Його довжина 80 м, ширина 10, водотоннажність посилання - 1 350 тонн, екіпаж налічує 90 осіб.

Раніше корвет ВМС Франції Commandant Birot заходив в Чорне море, зокрема в порт Одеси, в листопаді 2019 року. Метою візиту, за даними Міноборони України, була підтримка двостороннього співробітництва у військово-морській галузі та безпеки на морі.

Ще на цю тему