Курсанти ВМС під час походу відвідали Ізмаїл

11:41 12.05.2021

Курсанти Інституту ВМС під час 10-денного походу відвідали місто Ізмаїл, що на Дунаї.

Про це повідомляє пресслужба Адміністрації морських портів України.

Курсанти відвідали картинну галерею, музей А.В. Суворова, діораму «Штурм фортеці Ізмаїл».

У програмі перебування передбачалась екскурсія на військові кораблі курсантів Ізмаїльського військово-морського ліцею.

Цьогорічний катерний похід відбуватиметься як у морі, так і по внутрішнім водним шляхам. Основні ж заходи з підготовки курсантів відбуватиметься у Чорному морі в акваторії між островом Зміїний та Тендрівською косою.

Майбутні офіцери відправились у похід з Одеси 4 травня на навчальних катерах «Нова Каховка» та «Сміла». Під час походу курсанти вивчатимуть особливості морського театру, відпрацюють спільне плавання катерів у складі тактичної групи та прохід вузини.

Окрім того курсанти закріплюватимуть на практиці навички організації охорони та оборони катерів як на ходу так і на стоянці на незахищеному рейді.

У складі екіпажів близько 50 курсантів інституту ВМС НУ «ОМА».

Морська практика є дуже важливою для всіх курсантів, особливо для тих, хто навчається на спеціальності озброєння та засоби навігації, – прокоментували подію у Телерадіостудії МО України «Бриз».

Минулого 2020 року, курсанти Інституту Військово-Морських Сил та відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту НУ «ОМА» проводили подібний похід у липні, а тривав він 14 днів.

Курсанти опанували всі вахти — рульовий, сигнальник, радіометрист тощо. Відпрацювали різноманітні корабельні бойові навчання та загалом опанували усіма навичками, якими мають володіти штурмани та механіки.

Два останніх навчальних походи відбуваються в умовах пандемії коронавірусу, і тому без відвідин інших країн, коли то було курсанти заходили до портів Туреччини, Болгарії та Румунії.

Ще на цю тему